Boka halkbana i Uppsala hos Gillinge!

För dig som ska ta körkort i Uppsala är det viktigt att komma ihåg att boka och genomföra en halkkörning på halkbana, även kallad risktvåan. Vår välutbildade instruktörer har lång erfarenhet och har som vision att göra sina elever till säkrare förare. När du ska boka en halkbana i Uppsala kan du vända dig direkt till oss eller boka direkt online via länken:

Risktvåans olika moment

Risktvåan eller halkbanan består av två olika moment. Den ena delen är teoretisk och handlar om riskfyllda beteenden i trafiken, droger, alkohol och trötthet. Den andra delen är en praktisk utbildning på halkbanan där du får uppleva hur ett fordon beter sig på halt underlag. Genom att boka halkbana hos oss får du alltid en riskutbildning av hög kvalitet, och du kör alltid på en riktig halkbana som simulerar halt underlag och ger dig rätt förutsättningar för att hantera ditt fordon halka.

Halkbana eller Skid Car?

Vill boka halkbana i Uppsala? Då bör du först och främst titta på vilken typ av halkkörning som erbjuds. Den bästa typen av halkbana är den som består av ett halt underlag där du kör bilen och navigerar genom olika hinder. Däcken har alltid kontakt med marken och du får därmed en mycket verklighetstrogen upplevelse i hur ett fordon beter sig vid extrem halka. Det är också denna typ av halkbana du kan boka hos oss på Gillinge i Stockholm.

Den andra typen av simulering är Skid Car. Tillsammans med en instruktör kör du fordonet på vanlig asfalt. Instruktören styr en hydrauliskt anordning som sänker ned stödhjul i marken, och därmed lyfter däcken på fordonet, vilket simulerar halka. Detta är en metod som visserligen ger dig en känsla av halka, men då du inte längre har kontakt med vägen på rätt sätt får du inte heller samma upplevelse eller känsla som när du kör på en äkta halkbana.